Voor / na: de creatie van een triplex onder de dakrand in een appartement uit 1850

Uitdaging van grootte met de transformatie van een appartement gelegen in een gebouw geclassificeerd als een historisch monument in een atypische en hedendaagse triplex.

In Dit Artikel:

De architect Jérémy Hérard, van het netwerk Notes de styles, presenteert de transformatie van een appartement met drie verdiepingen, gehuisvest in een monumentaal pand: 225 vierkante meter ruimte en een budget van 80.000 euro. Een bouwterrein van amper drie maanden was genoeg om het appartement te transformeren dat zich nu mengt met oude stijl en eigentijdse geest. Oppervlakte: 225m2. Agency: Notes of styles. Budget: € 80.000.

Verander het pand zonder het unieke uiterlijk van het gebouw te verstoren

Richting Petite France in de regio Straatsburg om een ​​uniek renovatieproject te ontdekken. Met zijn oppervlakte van 225m2 ligt het toekomstige triplex in het hart van een historisch district dat tot werelderfgoed is uitgeroepen. Een detail dat van groot belang is als onderdeel van een transformatie, omdat het de mogelijkheden van modificatie van de gevels beperkt en daarom openingen creëert. De eigenaren hebben contact opgenomen met het Notes desStyles-netwerk voor drie maanden werk. Onder hun criteria wilden ze drie slaapkamers krijgen, waaronder een master suite, een keuken met eiland, een aanzienlijke woonkamer, een kantoorruimte, drie badkamers en vooral een mooi licht. Onder de dakrand is dit appartement complexer om te ontwikkelen dan een traditioneel interieur - een functie die het gebruik van elke ruimte vereist om maximaal vierkante meters vrij te maken.

Voor / na: de creatie van een triplex onder de dakrand in een appartement uit 1850: appartement

Vroeger: de ingang en de keuken zijn donker en onuitnodigend!

Een zorgvuldige renovatie van ruimtes

Voor dit unieke project besliste Jérémy Hérard om het pand volledig te renoveren, namelijk de drie woonlagen om alle ruimtes opnieuw te bekijken. Dit nieuwe begin heeft het historische gebouw gerestaureerd naar de maatstaven van de 21e eeuw, zowel op het gebied van sanitair, isolatie als elektriciteit. Kostbaar maar essentieel werk! In de wens om een ​​bepaalde ruimte te creëren om een ​​kamer in studiostijl te ontvangen, verdeelde het team het interieur in drie afzonderlijke gebieden om het tweede niveau volledig aan dit verzoek te wijden. De entree vindt plaats op de begane grond. De woonkamers, badkamers en andere kamers bevinden zich op de bovenste verdieping van het appartement. Van deze keuze heeft het geheel grote transformaties ondergaan - van vloer tot plafond! - om te reageren op de toekomstige functies van elke ruimte. Sommige originele kenmerken zijn bewaard gebleven, zoals zichtbare balken, om het oude alleen het beste te behouden en de charme van de plaats te beschermen.

Voor / na: de creatie van een triplex onder de dakrand in een appartement uit 1850: appartement

De ouderlijke suite is gesublimeerd door prachtige wit geschilderde balken.

Eigentijdse indeling en charme van het oude

Op de eerste verdieping heeft de architect ervoor gekozen een tienerkamer te integreren die is ontworpen als een studio, met een eigen badkamer en een kleedruimte en een werkruimte. Een nieuwe trap is geĂŻnstalleerd om de rest van het interieur te verdelen. De bovenste verdieping omvat nu de rest van de kamers met een open keuken en een prachtig centraal eiland, een kantoorruimte, twee slaapkamers, waaronder de master suite, een kleedkamer en een derde badkamer. Een grote woonkamer van 100m2, met zit- en eethoek, wordt het hart van deze verdieping. Afgezien van de witte verf op de muren en de parketvloeren, wordt de eigentijdse aanraking subtiel versterkt door het meubilair, zoals deze witte leren banken met kleurrijke kussens. Het palet van kleuren is opzettelijk helder om de helderheid van de plaatsen te accentueren. Tot slot, om voor natuurlijke helderheid te zorgen, hebben professionals hier en daar dakramen gemaakt - resulterend in een helderheidsindex vermenigvuldigd met 4 en een gezin dat er nu naar uitkijkt om in een luchtiger interieur te wonen, waar de circulatie tussen ruimtes is spontaan.

Voor / na: de creatie van een triplex onder de dakrand in een appartement uit 1850: appartement

Een prachtige leefruimte voor deze woonkamer eetkamer van 100m2!

Video:

Deel Met Je Vrienden:
Voor / na: de creatie van een triplex onder de dakrand in een appartement uit 1850
⇡ Boven