Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber

Herverdeling van de kamers van een appartement om helderheid te bereiken, dit was het doel van dit voor / na: een succesvolle weddenschap en een origineel resultaat!

In Dit Artikel:

De eigenaar van dit appartement uit de jaren '70, gelegen in het twintigste arrondissement van Parijs, Place de la Reunion, heeft interieurontwerper Jean-Pierre Fuda belast met de renovatie van zijn appartement. Het doel: een bijna volledige herdistributie van de kamers om overdag te genieten van het licht en 's nachts van de rust op de binnenplaats. Verliefd op de boeken, gaf de eigenaar de architect carte blanche om hem te verrassen. Voorgebied: keuken 5,6m², slaapkamer 12,6m², woonkamer 18,6m². Gebied na: 10,2m² slaapkamer (met kleedkamer), woonkamer / keuken 25,8m². Begroting: 70000 € alle belastingen inbegrepen. Agentschap: Jean-Pierre Fuda.

Vroeger een slecht verdeeld en donker appartement

Dit appartement, vrij nieuw, vereiste echter een mooie renovatie om up-to-date te worden gemaakt. Het eerste grote project was herdistributie van de munten en de functies van elk. De keuken, die op de binnenplaats uitkeek, werd verplaatst naar de straatkamer en omgekeerd. Tot ziens dus de kleine keuken, halfopen en erg donker, en de kleine kamer baadt in licht maar te lawaaierig om goed te slapen. Hallo de mooie ruimte om te leven keuken en woonkamer, en de kamer, rustig, met zijn nieuwe dressing!

Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber: make-over

VOORDAT: de lichte maar lawaaierige kamer zal een prachtige woonkamer maken!

Een open keuken om een ​​loft-sfeer te geven

Om de nieuwe lay-out te vergemakkelijken, werd besloten om het appartement een loftgevoel te geven. Eerste stap:open de keuken op de leefruimte door de meeste partities te laten vallen. Dus een mooie bank nu troon in plaats van de scheidingswand die de oude kamer van de woonkamer scheidde. Wat de meubelzijde betreft, accentueren we de industriële decoratie dankzij de grote gelamineerde stalen tafel, de prachtige zwart metalen ophanging die erop hangt en de transparante Ghost-stoelen van Philippe Starck. Veel ruwe materialen, zoals een mooie gepolijste betonvloer op minerale vloer (overal gevonden, zelfs in de badkamer) en het op maat gemaakte witte Corian®-werkblad vervolledigen dit harmonieuze beeld.

Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber: make-over

NA: een relooking industrieel accent voor deze open keuken naar de woonkamer, met zijn prachtige stalen tafel en de metalen ophanging die erop uitkijkt.

Een knipoog naar de boeken in deze make-over

Omdat de eigenaar een zeer groot aantal boeken bezat, was het noodzakelijk om de opstelling en de organisatie van de ruimte te bedenken om ze op te slaan en te verbeteren. De architect ging verder door het aanbieden van de keuken een prachtige veelkleurige credenza die een open boek vertegenwoordigt te versieren. De gekleurde cementtegels op de geloofwaardigheid en de vloer van de kamer plaatsen de keuken tussen twee pagina's, een effect geaccentueerd door de schuine strepen die de compositie accentueren. De Ikea-keuken is afgestemd op het ambitieuze project. Aan de andere kant, in navolging van het open boek, werd een compositie van zeer discrete eiken planken op maat ontworpen aan de muur om de vele boeken van de eigenaar te ontvangen.

Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber: appartement

NA: het thema van het boek was een echte rode draad voor dit gepersonaliseerde decor!

Een stille kamer met kleedkamer!

De oorspronkelijke kamer had twee grote kasten, maar was niet erg praktisch in gebruik. En hoewel aangenaam, dankzij het licht dat de hele dag baadde, bood het niet de kalmte die men zocht voor dit soort kamer. Door langs de binnenplaats te gaan, profiteerde ze van de stilte die 's avonds nodig was, en bovenal liet ze toe, door een scheidingswand naar de gang te breken, te integreren een mooie dressing praktisch en overzichtelijk. Resultaat hiervan voor / na bluffen: een gerevitaliseerd appartement, met een kleurrijke en open keuken die de ruimte vergroot door het spel van perspectieven. Een leefruimte prettiger om te leven.

Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber: voor

NA: langs de binnenplaats, heeft de kamer rust en opslag gekregen.

Video:

Deel Met Je Vrienden:
Voor / na: make-over van het appartement van een boekliefhebber
⇡ Boven