Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte

Een getransformeerde kamer!

In Dit Artikel:

De inrichting van dit huis in Nantes was enigszins gedateerd. Om op te frissen, hebben de eigenaren van dit huis in Nantes een beroep gedaan op de decoratieve Kiosque Deco. Doel: herschikken van de verschillende ruimtes (maaltijden, woonkamer, entree, opslag) en de inrichting van de kamer metamorfoseren. De inrichting voor: De eetkamer hindert de doorgang naar de tuin en de enorme woonkamer vernauwt de ruimte. Het meubilair is niet meer up-to-date en neemt te veel ruimte in beslag ten opzichte van de afmetingen van de ruimte.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: kamer

na: De woonkamer en de eetkamer waren omgekeerd. Het meubilair is veranderd in een meer eigentijdse sfeer en afmetingen die meer aangepast zijn aan de ruimte. Om de kamer een warm gevoel te geven, was de tegelvloer volledig bedekt met een gelaagd eiken parket. In de woonkamer is een kleed toegevoegd.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: woonkamer

Uitgangsmaterialen voor: De ingang geeft rechtstreeks toegang tot de woonkamer

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: kamer

na: Om de toegang tot de eetkamer visueel te scheiden, maar zonder deze volledig te verdelen, hebben we een moucharabieh geïnstalleerd, een soort opengewerkt paneel dat vaak in het oosten wordt gevonden en als een klooster dienst doet. Het werd op maat gemaakt door een vakman en vervolgens in hetzelfde blauw geschilderd als het onderste deel van de woonkamer. De ingang en de hal werden ook volledig opnieuw geverfd in lichtgrijs om de decoratie niet te overladen.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: kamer

Het eetgedeelte voor: Een smalle kamer waar het niet gemakkelijk is om te circuleren. Het zeer massieve meubilair weegt de ruimte.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: inrichting

na: De ruimte ziet er groter uit en de bloedsomloop is eenvoudiger. De onderkant van de muur is opnieuw geschilderd in blauwe storm, die karakter geeft aan de kamer en de volumes structureert, terwijl het lichtgrijs van het bovenste gedeelte kalmeert en verzacht. De dunne perzikkleurige strook die boven de bank is geschilderd, verbetert en verlicht de atmosfeer. Deze perzikkleur wordt op sommige plaatsen opgeroepen door kleine details.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: kamer

De tv-hoek voor: Het grote buffet eet de hele kamer op en blokkeert het verkeer.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: inrichting

na: De kachel past perfect in de ruimte dankzij de blauwe stormband die de muur omlijst. De tv-kast werd op maat gemaakt door een ontwerper uit Nantes (Atelier Barbatruc). Om het budget te respecteren, worden op maat gemaakt designermeubels vermengd met meubels van grote decoratiebedrijven.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: ruimte

De trappen en opslag voor: het volume onder de trap is niet geoptimaliseerd. Het gelakte hout van de trap is erg aanwezig en de schaduw een beetje oud.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: ruimte

na: opslag, op maat gemaakt door een timmerman, die de helling van de trap volgt. Ze zijn geplaatst door ze enigszins van elkaar te scheiden, om het volume van de kamer niet te verkleinen, zoals vaak het geval is wanneer we een compleet opslagblok onder de trap installeren. Geschilderd in dezelfde kleur als de muur, het meubilair past bij het decor. De trap werd ook op dezelfde grijze toon geschuurd en geverfd om het minder visueel aanwezig te maken.

Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte: kamer

Video: Why we make bad decisions | Dan Gilbert

Deel Met Je Vrienden:
Before / After: Make-over van een woonkamer in de lengte
⇡ Boven