Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand

Een verbluffende make-over

In Dit Artikel:

In deze lyonnais-studio onder de dakrand waren de ruimtes niet geoptimaliseerd of afgebakend. De eigenaren gebruikten Marion Lanoë, binnenhuisarchitect, decorateur en kleurontwerper uit de regio. De beperkingen van deze site waren duidelijk de onderhellingen, maar ook het feit dat het appartement zich op de vijfde verdieping bevindt zonder lift! De charme van het glazen dak en de zichtbare balken zijn natuurlijk bewaard gebleven, maar de studio is volledig gerenoveerd in een meer eigentijdse stijl. Ontdek de verschillende stadia van deze twee maanden werk. area:Studio 30m² budget: 17 000 € HT voor complete renovatie

Ontwikkel de ruimte volledig opnieuw

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: ruimte

voor: De ruimte was niet geoptimaliseerd, er was geen afbakening en heel weinig opslagruimte. Marion Lanoë moest de lay-out van het oppervlak heroverwegen om ruimte te krijgen in het leven. Het appartement is atypisch, omdat het gelegen onder de dakrand, het noodzakelijk was om de charme van de plaats te markeren.

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: studio

na: Grote dakramen zorgen voor maximale helderheid. Om de ruimte verder te vergroten, koos de architect lichte kleuren op de muren.

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: voor

Gele pieken geven het geheel energie.

Twee toepassingen in dezelfde kamer

voor: Er was geen scheiding tussen de ruimte om te werken en degene om te slapen, wat niet optimaal is om productief te zijn of om te rusten.

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: studio

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: voor

na: Een kleine muur werd gebouwd om het slaapgedeelte van de woonkamer visueel af te bakenen, om functies te stroomlijnen. Aan de loungezijde kunnen gasten worden vermaakt met nieuw meubilair, een Habitat-bank en salontafels van Gentlemen Designers.

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: ruimte

De kamer is klein maar leuk, het is gastvrij en verwend. Het kantoorgedeelte werd verplaatst en direct bij de ingang van de studio geĂŻnstalleerd, met een mooie door Eames geĂŻnspireerde stoel.

Een kleine maar flexibele keuken

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: onder

voor: Door de locatie op zolder konden eigenaren de verschillende apparaten niet goed installeren. De keuken was daarom vrij ingewikkeld om te gebruiken, vooral omdat er geen speciale ruimte was voor lunch of diner.

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: optimaliseer

na:De keuken is volledig gerenoveerd. Het is veel functioneler, met veel opslagruimte, terwijl het flexibel is voor maaltijden. De kleine tip: de inductiekookplaat geĂŻntegreerd in de tafel, om de ruimte verder te optimaliseren.

Een badkamer vernieuwd

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: optimaliseer

voor: De badkamer was helemaal wit, wat niet erg modern was. Het moest worden gerenoveerd om de stijl te veranderen en een echte jeugdige uitstraling te hebben!

Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand: optimaliseer

na:De badkamer is volledig vernieuwd, met een nieuwe douche en badmeubel in antraciet grijze kleur. Een wit mozaïek werd op de muren geplaatst en grijze tegels werden op de vloer geplaatst. Marion Lanoë - // lanoemarion.com/

Video:

Deel Met Je Vrienden:
Voor / na: optimaliseer de ruimte in een studio onder de dakrand
⇡ Boven