Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten

Een reorganisatiewerk moet overwogen worden om deze atypische duplex alle functionaliteit te geven die hij verdient!

In Dit Artikel:

Wonen in een klein gebied omvat vaak de optimalisatie van de vierkante meters, die essentieel zijn voor de goede functionaliteit van het pand. In deze Parijse duplex uit het 4e arrondissement had de architect Gali Sulukjian het goede idee om de locatie van een aantal sleutelkamers (keuken, badkamer) te veranderen om ruimtes opnieuw te verdelen ten gunste van de woonkamer: groter, helderder, de laatste heeft zijn ware functie als hoofdruimte teruggekregen. Volg stap voor stap de stappen van een geslaagde transformatie!

Herdistributie van verschillende ruimtes

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: verblijf

voor : Een luchtsluis bevestigd aan de ingang dient als een gang om toegang te krijgen tot de keuken en multifunctionele kast, terwijl de trap naar boven wordt beschermd. Deze kleine kamer zonder echte functie verspilt kostbare vierkante meters en heeft geen echt nut voor de eigenaars. De keuken, gelegen achter deze luchtsluis, is veel te imposant voor een appartement van 30 m2: het is daarom noodzakelijk om de verhoudingen naar beneden te herzien om de oppervlakken in evenwicht te houden ten gunste van de woonkamer en de badkamer. De laatste, blind en achterhaald, maakt inbreuk op de levenden die slechts 2,90 m breed zijn. Een reorganisatiewerk moet overwogen worden om deze atypische duplex alle functionaliteit te geven die hij verdient! Het project

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: vergroten

Na het bestuderen van de configuratie van het pand, koos de architect Gali Sulukjian voor drie belangrijke fasen: - Onderdrukking van de luchtsluis ten gunste van een halfopen keuken in de woonkamer - Uitbreiding van de hoofdruimte - Migratie van de badkamer naar de woonkamer locatie van de oude keuken

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: vergroten

na : De ingang opent nu naar de woonkamer, waarvan het oppervlak aanzienlijk is toegenomen dankzij het verwijderen van de aangrenzende badkamer. Decoratieve kant, de oude betegelde jaren 80 heeft plaats gemaakt voor een prachtige eiken vloerlamp. De volumes worden elegant benadrukt door de balken die het plafond ondersteunen, gebleekt om extra helderheid te cre├źren. De architect heeft ook twee praktische en discrete bibliotheken gecre├źerd, evenals opslag aan de zijkant van de ingang: de eigenaars hebben nu genoeg om hun spullen op te slaan zonder het oppervlak van het verblijf te raken!

Een functionele en functionele keuken

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: voor

voor : Het oppervlak van de keuken is te groot in vergelijking met de grootte van het appartement. Met zijn verouderde meubels en zijn gedempte oranje mozaïeken credenza verdient de kamer een leuke opfrisbeurt!

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: voor

na : In overleg met de eigenaren heeft de architect ervoor gekozen om de keuken naar de plaats te brengen waar de luchtsluis zich vroeger bevond. De ruimte voor maaltijden, kleiner en beter geregeld, is nu de verbinding tussen de woonkamer en de badkamer. Een grote boekenplank-bibliotheek kan de keuken van de woonkamer scheiden zonder deze te verdelen: een slimme voorinstelling die het licht uit de woonkamer filtert en uitwisselingen met gasten mogelijk maakt.

Een badkamer open naar buiten

Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten: ruimtes

voor : De badkamer grenzend aan de woonkamer is blind en klein: met zijn unieke wastafel en zijn ouder wordende douche, is het verre van comfortabel voor de bewoners van het appartement! Grenzend aan het toilet met uitzicht op de ingang, de badkamer maakt inbreuk op de woonkamer. Om vochtproblemen te voorkomen en te profiteren van natuurlijk licht, willen de eigenaars een opening naar buiten en meer ruimte om gemakkelijk te kunnen circuleren. na : Gali Sulukjian kiest voor de integratie van de badkamer met de locatie van de oude keuken: een ingenieuze oplossing die niet alleen toelaat om het verblijf te vergroten, maar ook om te profiteren van een grotere toiletruimte. Deze transformatie vereist echter de afleiding van rioolbuizen die zich bij de ingang bevinden. De jonge vrouw besluit een klein platform te cre├źren, waaronder ge├»ntegreerde leidingen naar de oude keuken. Verrassende details, de wandeling die het platform afbakent, is eigenlijk een betonnen grens die voor de weg wordt gebruikt: een ontwerpkaping die perfect past bij de atypische stijl van het appartement! De nieuwe badkamer, sober gekleed in grijs, geniet ten slotte van een prachtig daglicht dankzij de open raamkoer. Aan de decorzijde koos de architect middelgrote elementen met een zeer verfijnde uitstraling: de ruimte ademt en wint eindelijk functionaliteit! Gali Sulukjian DPLG Architect //galisulukjian.com/

Video: 3000+ Common English Words with Pronunciation

Deel Met Je Vrienden:
Voor / na: reorganiseer de ruimtes om het verblijf te vergroten
Ôçí Boven