Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2

Wanneer het licht het begrip kamer opnieuw uitvindt

In Dit Artikel:

In Parijs is de architect en interieurontwerper Géraldine Laferté erin geslaagd om een ​​ondeugende, kleine tweekamerkamer van 25m2 te verhuizen in een modern, praktisch en grafisch appartement. Zijn bias? Zet in op een genuanceerd kleurenpalet door het werk van het licht te organiseren. Na zijn interventie plaats je aan een universumontwerp, dat trots is op rondingen en strakke lijnen. Een voorbeeldige renovatie die niet onopgemerkt bleef door de redactie. Een echte bron van inspiratie! area: 25 m2 budget: 25.000 euro

Breng licht en volume naar spaties

Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2: voor

voor: De zwarte vlek van dit kleine appartement: het gebrek aan helderheid. Om aan de zeer specifieke specificaties van de eigenaren te voldoen en zo de samenhang en helderheid van dit vervallen appartement te herstellen, had Géraldine Laferté geen andere keuze dan sloop- en reconstructiewerkzaamheden te ondernemen.

Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2: twee

na: Om dit te bereiken heeft de architect de scheidingswand tussen de woonkamer en de slaapkamer gekapt en vervolgens een werkplaatsbeglazing geïnstalleerd. Geïnspireerd door oude kunstenaarsstudio's, maakte deze glazen scheidingswand, bestaande uit zwarte panelen, het mogelijk de ruimtes op intelligente wijze van elkaar te scheiden en het licht en de blik te laten passeren. Een interessante vooringenomenheid die eerder cachet naar dit appartement brengt zonder een echte identiteit en die de vriendelijke geest van deze twee open kamers behoudt. De rug van het project, de werkplaatsbeglazing wordt ook afgewezen in de badkamer die nu is aangekleed met een inloopdouche, gescheiden door een scheidingswand die de baldakijn van de woonkamer weergalmt. En om de ruimte te optimaliseren, tekende Géraldine Laferté een verhoogde "hoofdband" die een toilet, een kleedkamer en een mooie badkamer in retrostijl verbergt. Alles gesloten door schuifdeuren en schansen om de ruimte te optimaliseren. Evenzo is de schoorsteen verwijderd om de ruimte vrij te maken en een meer vloeiende circulatie in de woonkamer te creëren. Plaats wordt vandaag gegeven aan een lichte lay-out bestaande uit stukken en meer eigentijds meubilair verplaatsbaar.

Een genuanceerde decoratie

Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2: voor

voor: Moeilijk om het echte potentieel van dit verbleekte appartement te realiseren, omdat de decoratie uit de mode is geraakt. De bordeauxrode tinten van het tapijt, de piepende badkamers en de niet-passende meubels geven de kamers een ouderwetse uitstraling, die in eerste instantie smaller lijkt dan ze in werkelijkheid zijn.

Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2: twee

na: Moeilijk om het originele appartement te herkennen als het werk klaar is! Het appartement heeft nu een trendy tweekleurige stijl. Meubels, kleuren, materialen coördineren en trillen de decoratie met een gradiënt van tonen variërend van zwart tot lichtgrijs tot wit. Bijzettafels met kompaspoten, eettafel met strakke lijnen, grafische patronen en frambozenkleuren versterken de soberheid van de woonkamer. De badkamer is versierd met grijs en zwart mozaïek en zorgt zo voor een zekere harmonie tussen de ruimtes. Architect Géraldine Laferté

Video:

Deel Met Je Vrienden:
Voor / na: Renovatiekrant van twee kamers van 25m2
⇡ Boven